Green Ecodan

Confort imbunatatit    Mai Puternic


    Atunci temperatura exterioara ajunge la -15 C, pompele de caldura  conventionale asigura doar 60% din capacitatea de incalzire, in timp ce Zubadan functioneaza la capacitate maxima asigurand tot necesarul termic la casei dumneavoastra.

   

Economisire de Energie


    Pompele de Caldura Mitsubishi Electric Zubadan au primit eticheta ecologica a Uniunii Europene, ceea ce inseamna o recunoastere la nivel international a dezvoltarii de tehnologii de calitate, fiabilitate si protejare a mediului.

   

Un Echipament de Incredere


    Conceputa pentru a fi utilizata zi de zi, pompa de caldura Zubadan are un standard ridicat de fiabilitate, asigurand eficient si sigur incalzirea casei chiar si la -25 C
   
   

Flexibilitate in Instalare


    Poti instala pompa de caldura oriunde Zubadan iti permite o distanta de 75 metri de traseu frigorific, Ceea ce inseamna - toata flexibilitatea de care ai nevoie.

   

Incalzire mai rapida


    Cu pompa de caldura Zubadan, atingerea temperaturii dorite se face mai rapid si mai economic decat in cazul cazanelor ce folosesc motorina, pacura sau combustibil solid.

  

Nivel de zgomot redus


    In functionare la capacitate maxima Zubadan are numai 52 dB(A) - masurati la 1 metru distanta. Acesta este un aspect foarte important - nu veti deranja vecinii si nu o veti auzi printr-un geam deschis la o distanta de doar 5 metri. Aveti deasemenea posibilitatea de a atenua si mai mult zgomotul printr-o simpla modificare facuta la automatizarea acesteia.

   

Mai performant


    La temperaturi exterioare foarte scazute unitatea exterioara trebuie sa functioneze cu succes. Datorita tehnologiei brevetate si implementate de Mitsubishi Electric, pompa de caldura Zubadan are mereu rezerve suplimentare de putere pentru a asigura confortul dumneavoastra.

  

Compact si multifunctional "2 in 1"


   Datorita dimensiunilor reduse, unitatea exterioara poate fi instalata cu usurinta in orice zona a proprietatii dumneavoastra. Zubadan functioneaza atat iarna pentru incalzirea casei, cat si vara pentru racirea acesteia.

Economii suplimentare


   

Investitie mica


    In cazul unei constructii noi, investitia initiala devine mica. Nu exista costuri cu retele de gaze, cosuri de fum, camera tehnica pentru cazan, rezervoare de pacura sau motorina In cazul unei cladiri vechi, inlocuirea se poate face rapid, fara modificari semnificative.

   

Echipamente eficiente energetic


    Daca aveti de gand sa faceti economie de energie, luati decizia corecta - toate pompele de caldura Mitsubishi Electric Zubadan au clasa energetica A, ceea ce asigura o maxima economie de energie. Datorita tehnologiei de control al puterii "fara trepte", pompa de caldura Zubadan consuma minim de Energie, reglandu-si capacitatea termica in functie de nevoile tale.

   

Functia defrost optimizata


    In conditii de temperaturi exterioare scazute, umiditatea din atmosfera ingheata pe vaporizatorul unitatii exterioare, formand o crusta subtire de zapada care in cazul unei dezghetari ineficiente duce la aparitia unui strat de gheata ce scade semnificativ capacitatea echipamentului. Pompa de caldura Zubadan Ecodan degivreaza complet, rapid si eficient, repornirea in conditii de maxima capacitate fiind o chestiune de minute.
   
   

Monovalenta devine posibila


   Este deja dovedit faptul ca pompa de caldura Mitsubishi Electric Zubadan Ecodan este conceputa pentru a face fata extremelor. De ce sa cumparati un sistem de incalzire suplimentar (cum ar fi o centrala electrica de back-up) cand acest lucru este de prisos?
Spre deosebire de pompele de caldura conventionale "inverter", Zubadan mentine capacitatea maxima pana la -15 C si este garantata in fuctionare pana la -25 C.

Protejarea mediului   
Viziunea noastra este de pastra un mediu inconjurator curat si nepoluat, dar si de a cauta noi metode prin care sa imbunatatim confortul si conditiile de viata pe planeta noastra. In vederea atingerii acestui scop, aducem tehnologii noi si un portofoliu bogat de produse eficiente, fiabile si ecologice, care zi de zi vor contribui la realizarea acestei viziuni.
Protejarea mediului inconjurator este o problema foarte discutata in intreaga lume si va avea cu siguranta un impact major asupra viitorului nostru.
Obiectivele de reducere a gazelor cu efect de sera si a emisiilor de CO2, prevazute in Protocolul de la Kyoto, sunt asumate de catre Mitsubishi Electric - companie ce are o lunga traditie in acest sens, angajata fiind in cercetarea si dezvoltarea de tehnologii avansate ce au ca scop atingerea acestor obiective.
Alaturi de Mitsubishi Electric, misiunea noastra este de a promova tehnologii noi de incalzire (pompa de caldura Zubadan), climatizare (sisteme VRF) si ventilatie (recuperatoare de caldura Mitsubishi Electric Lossnay) care vor asigura confortul termic si mediul nepoluat de maine. 
Programul Casa verde

   
In conformitate cu informarea publicata de Administratia Fondului pentru Mediu, programul Casa Verde a devenit operational incepand cu 1 iulie 2010, iar finantarea se acorda dupa criteriul " primul venit, primul servit ". Astfel, fiecare beneficiar va depune dosar cu cererea de finantare la Agentia Judeteana pentru Protectia Mediului, se va analiza dosarul, se publica dosarele acceptate, beneficiarul achizitioneaza produsele, acestea se instaleaza si apoi transmite o cerere de decontare si i se transmit banii in cont.
Finantarea se acorda astfel:
- 6.000 RON pentru instalarea panourilor solare (doar termice, nu si fotovoltaice)
- 8.000 lei pentru instalarea pompelor de caldura
- 6.000 lei pentru instalatie de producere a energiei termice pe baza de peleti, brichete, tocatura lemnoasa, precum si orice fel de resturi si deseuri vegetale, agricole, forestiere, silvice.

Cheltuieli eligibile:
a) achizitia de instalatii pentru producerea de energie termica, inclusiv pentru inlocuirea sau completarea sistemelor clasice de incalzire cu sisteme care utilizeaza energie regenerabila
b) cheltuieli cu montajul si punerea in functiune a sistemului, efectuarea, verficarea probelor si incercarilor
c) taxa pe valoare adaugata Sunt eligibile cheltuielile efectuate dupa semnarea contractului de finantare nerambursabila.

Dosarul de finantare va cuprinde:

a) cerere de finantare nerambursabila, completata prin tehnoredactare computerizata si semnata de solicitant, in original (v. anexa 2)
b) declaratie pe propria raspundere a solicitantului, completata si semnata de catre solicitant, in orginal
(v. anexa 3)
c) copie dupa actul de identitate al solicitantului
d) extras de carte funciara care sa ateste dreptul de proprietate/coproprietate al solicitantului asupra imobilului pe/in care se va realiza proiectul, in original, sau autorizatie de construire emisa solicitantului, in copie legalizata pentru imobilele aflate in constructie, valabile la data depunerii
e) certificat de atestare fiscala privind plata obligatiilor la bugetul local, in original, valabil la data depunerii dosarului de finantare, eliberat de catre organele competente de pe raza carora isi are domiciliul solicitantul
f) adeverinta privind existenta contului bancar al solicitantului finantarii, emisa de o banca comerciala, in original
g) un plic pe care se va completa numele si adresa completa a solicitantului, titlul programului: "Programul privind instalarea sistemelor de incalzire care utilizeaza energie regenerabila, inclusiv inlocuirea sau completarea sistemelor clasice de incalzire", precum si sesiunea de depunere.
Casa verde
Sus
Mitsubishi ElectricZubadan Ecodan combate Legionella

   
Este indicat ca apa calda stocata in boiler sa fie incalzita periodic la o temperatura ce depaseste valoarea la care bacteria Legionella poate supravietui.

Activarea modului "anti-legionella" face ca sistemul Zubadan sa creasca temperatura din boiler la o valoare ce distruge bacteria (valorile care se pot seta de catre beneficiar sunt +60 C sau +65 C), dupa un program recomandat de producator si ales de dumneavoastra, dupa cum urmeaza:

1. Atingerea temperaturii setate la fiecare ciclu de incalzire a boilerului;
2. Atingerea temperaturii setate odata la 15 cicluri de incalzire a boilerului;
3. Atingerea temperaturii setate odata la 150 cicluri de incalzire a boilerului;
4. Atingerea temperaturii setate doar la un anumit moment dorit de dumneavoastra.

Despre Legionella:

Legionella este o bacterie ce cuprinde specii care cauzeaza legioneloza sau boala legionarului. Este principalul agent ce cauzeaza boala legionarului, si a formei mai usoare numita febra Pontiac. Se pare ca o sursa importanta ar fi turnurile de racire si instalatiile de preparare a apei calde menajere. Ca surse naturale se poate intalni in ape curgatoare sau helesteie. Odata intrata in organism, bacteria incubeaza o perioada de circa 2 saptamani. Simptomele includ manifestari asemanatoare cu cele ale gripei: febra, frisoane si tuse uscata. In cazul stadiilor avansate, apar probleme gastrointestinale, afectarea sistemului nervos, diaree, greata, stare generala alterata care se agraveaza in fiecare zi, cei mai afectati fiind copiii pana in 12 ani si batranii.

Un factor determinant pentru supravietuirea bacteriei Legionella este temperatura:

    Intre 70 si 80 C (158 si 176 F) - temperatura de dezinfectie
    La 66 C (151 F) - Legionella distrusa n 2 minute
    La 60 C (140 F) - Legionella distrusa n 32 minute
    La 55 C (131 F) - Legionella distrusa n 5-6 ore
    Intre 50 si 55 C (122 si 131 F) - Legionella supravietuieste dar nu se poate inmulti
    Intre 20 si 50 C (68 si 122 F)- Legionella se dezvolta
    Intre 35 si 46 C (95 si 115 F) - Legionella are temperatura optima de dezvoltare
    Sub 20 C (68 F) - Legionella poate supravietui dar exista in stare latenta

Pentru prevenirea dezvoltarii si supravietuirii coloniilor bacteriei Legionella, este recomandat ca in sistemele de preparare apa calda menajera (boilere ...) sa se intervina pentru dezinfectarea acestora prin cresterea periodica a temperaturii peste valoarea la care aceasta bacterie poate supravietui.
[www.aerconditionat-craiova.ro]
[www.zubadan-ecodan.ro]
[www.ecodan-zubadan.ro]
[www.kirigamine.ro]
Copyright @ TORN Hvac Solutions S.R.L. 2012
[www.hvac-solutions.ro]
[www.mitsubishi-climatizare.ro]
[www.mitsubishi-aircon.ro]
UNITATE EXTERIOARA

PUHZ-HRP71VHA

PUHZ-HRP100VHA

PUHZ-HRP100YHA

PUHZ-HRP125YHA

Capacitate Racire /
Incalzire KW
7.1 (4.9-8.1) /
8.0 (4.5-10.2)
10.0 (4.9-11.4) /
11.2 (4.5-14.0)
10.0 (4.9-11.4) /
11.2 (4.5-14.0)
12.5 (5.5-14.0) /
14.0 (5.0-16.0)
Nivel de Zgomot
(db(A))
52
52
52
52
Debit de Aer (m3/h)
6000
6000
6000
6000
Dimensiuni mm (W/D/H)
943 / 330 / 1350
943 / 330 / 1350
943 / 330 / 1350
943 / 330 / 1350
Greutate (kg)
120
120
134
134
COP   Aer-Aer
4.21
4.41
4.31
3.92
COP   Aer-Apa
   
A7/W35
4.40
4.26
4.26
4.22
A7/W45
3.24
3.24
3.24
3.24
A2/W35
3.24
3.02
3.02
2.70
A-7/35
2.67
2.54
2.54
2.32
A-7/45
2.07
2.05
2.05
1.95
A-15/35
2.10
2.03
2.03
1.97
A-15/45
1.60
1.55
1.55
1.61
Lungime maxima
traseu (m)
75
75
75
75
Diferenta max. de
inaltime UE-UI  (m)
30
30
30
30
Alimentare Electrica
(V. Ph. Hz)
220-240. 1. 50
220-240. 1. 50
380-415. 3. 50
380-415. 3. 50
Curent maxim in
functionare (A)
29.5
35
13
13
Siguranta A
32
40
16
16
Traseu Frigorific 
Lichid/Gaz (mm)
9.52/15.88
9.52/15.88
9.52/15.88
9.52/15.88
Regim garantat de
functionare
rece/cald (aer ext. C)
-25 . +46
-25 . +46
-25 . +46
-25 . +46

Performante si date tehnice - ZUBADAN

A2/A7/A-7/A-15 = temperatura aerului exterior -15C / -7C / 2C / 7C
W35/W45 = temperatura apei 35C / 45C
Zubadan vs alte pompe
Pentru a satisface toate nevoile de incalzire, pompele de caldura conventionale inverter au nevoie de un incalzitor electric imersat care face posibila functionarea atunci cand temperatura exterioara scade la -15 C. Pompa de caldura Zubadan, ofera agentul termic necesar incalzirii chiar si la -15 C, mentinand in acelasi timp constanta capacitatea de incalzire a echipamentului. Asa cum se observa in graficul alaturat, majoritatea instalatorilor de pompe de caldura au tendinta de a supradimensiona echipamentele pentru a putea avea o capacitate de incalzire rezonabila si la -15 C, ceea ce in cazul Mitsubishi Electric Zubadan nu este necesar datorita tehnologiei ce permite pastrarea puterii maxime la -15 C.

Regim de functionare garantat pentru pompa de caldura ZUBADAN:

Incalzire - temperatura interioara:      17 ... 28C
- temperatura exterioara : -25 ... 35C

Racire:   - temperatura interioara:     19 ... 32C
- temperatura exterioara : -15 ... 46C
Produse
Mitsubishi Electric Climatizare
Mitsubishi Electric Climatizare
Pompa de caldura Mitsubishi Electric Zubadan-Ecodan

Caracteristici Mitsubishi Electric Zubadan Ecodan

    Atunci temperatura exterioara ajunge la -15 C, pompele de caldura  conventionale asigura doar 60% din capacitatea de incalzire, in timp ce Zubadan functioneaza la capacitate maxima asigurand tot necesarul termic la casei dumneavoastra.

   
    Pompele de Caldura Mitsubishi Electric Zubadan au primit eticheta ecologica a Uniunii Europene, ceea ce inseamna o recunoastere la nivel international a dezvoltarii de tehnologii de calitate, fiabilitate si protejare a mediului.

   
    Conceputa pentru a fi utilizata zi de zi, pompa de caldura Zubadan are un standard ridicat de fiabilitate, asigurand eficient si sigur incalzirea casei chiar si la -25 C
   
   

    Poti instala pompa de caldura oriunde Zubadan iti permite o distanta de 75 metri de traseu frigorific, Ceea ce inseamna - toata flexibilitatea de care ai nevoie.

   
    Cu pompa de caldura Zubadan, atingerea temperaturii dorite se face mai rapid si mai economic decat in cazul cazanelor ce folosesc motorina, pacura sau combustibil solid.

  

    In functionare la capacitate maxima Zubadan are numai 52 dB(A) - masurati la 1 metru distanta. Acesta este un aspect foarte important - nu veti deranja vecinii si nu o veti auzi printr-un geam deschis la o distanta de doar 5 metri. Aveti deasemenea posibilitatea de a atenua si mai mult zgomotul printr-o simpla modificare facuta la automatizarea acesteia.

   
    La temperaturi exterioare foarte scazute unitatea exterioara trebuie sa functioneze cu succes. Datorita tehnologiei brevetate si implementate de Mitsubishi Electric, pompa de caldura Zubadan are mereu rezerve suplimentare de putere pentru a asigura confortul dumneavoastra.

  

   Datorita dimensiunilor reduse, unitatea exterioara poate fi instalata cu usurinta in orice zona a proprietatii dumneavoastra. Zubadan functioneaza atat iarna pentru incalzirea casei, cat si vara pentru racirea acesteia.
    In cazul unei constructii noi, investitia initiala devine mica. Nu exista costuri cu retele de gaze, cosuri de fum, camera tehnica pentru cazan, rezervoare de pacura sau motorina In cazul unei cladiri vechi, inlocuirea se poate face rapid, fara modificari semnificative.

   
    Daca aveti de gand sa faceti economie de energie, luati decizia corecta - toate pompele de caldura Mitsubishi Electric Zubadan au clasa energetica A, ceea ce asigura o maxima economie de energie. Datorita tehnologiei de control al puterii "fara trepte", pompa de caldura Zubadan consuma minim de Energie, reglandu-si capacitatea termica in functie de nevoile tale.

   
    In conditii de temperaturi exterioare scazute, umiditatea din atmosfera ingheata pe vaporizatorul unitatii exterioare, formand o crusta subtire de zapada care in cazul unei dezghetari ineficiente duce la aparitia unui strat de gheata ce scade semnificativ capacitatea echipamentului. Pompa de caldura Zubadan Ecodan degivreaza complet, rapid si eficient, repornirea in conditii de maxima capacitate fiind o chestiune de minute.
   
   

   Este deja dovedit faptul ca pompa de caldura Mitsubishi Electric Zubadan Ecodan este conceputa pentru a face fata extremelor. De ce sa cumparati un sistem de incalzire suplimentar (cum ar fi o centrala electrica de back-up) cand acest lucru este de prisos?
Spre deosebire de pompele de caldura conventionale "inverter", Zubadan mentine capacitatea maxima pana la -15 C si este garantata in fuctionare pana la -25 C.
Viziunea noastra este de pastra un mediu inconjurator curat si nepoluat, dar si de a cauta noi metode prin care sa imbunatatim confortul si conditiile de viata pe planeta noastra. In vederea atingerii acestui scop, aducem tehnologii noi si un portofoliu bogat de produse eficiente, fiabile si ecologice, care zi de zi vor contribui la realizarea acestei viziuni.
Protejarea mediului inconjurator este o problema foarte discutata in intreaga lume si va avea cu siguranta un impact major asupra viitorului nostru.
Obiectivele de reducere a gazelor cu efect de sera si a emisiilor de CO2, prevazute in Protocolul de la Kyoto, sunt asumate de catre Mitsubishi Electric - companie ce are o lunga traditie in acest sens, angajata fiind in cercetarea si dezvoltarea de tehnologii avansate ce au ca scop atingerea acestor obiective.
Alaturi de Mitsubishi Electric, misiunea noastra este de a promova tehnologii noi de incalzire (pompa de caldura Zubadan), climatizare (sisteme VRF) si ventilatie (recuperatoare de caldura Mitsubishi Electric Lossnay) care vor asigura confortul termic si mediul nepoluat de maine. 
Torn Hvac Solutions
TORN HVAC SOLUTIONS
blog torn hvac solutions
cauta
Mitsubishi Electric Quality
Pompa de caldura Mitsubishi Electric Zubadan-Ecodan
Instalator autorizat Mitsubishi Zubadan Ecodan
LiveZilla Live Chat Software