Unitate exterioara Mitsubishi electric Zubadan

Pompa de calduraO pompa de caldura este o instalatie care, consumand lucru mecanic, transfera caldura de la un mediu de temperatura mai joasa (mai rece) la altul de temperatura mai inalta (mai cald). Cantitatea de caldura transmisa mediului cald este mai mare decat lucrul mecanic consumat. Aceste instalatii se folosesc in general pentru incalzire.


Surse de caldura


Sursele de caldura de care putem beneficia sunt aerul, apa freatica si solul.
Atunci cand vrem sa alegem intre cele trei surse de caldura trebuie sa comparam modalitatile prin care putem folosi aceste energii regenerabile.
In timp ce solul ne ofera posibilitatea de colectare a energiei prin montajul de colectoare de caldura ce ocupa un spatiu semnificativ din terenul dumneavoastra (in cazul in care dispuneti de el), fiind in acelasi timp si o solutie foarte costisitoare, apa freatica ne oferta posibilitatea de preluare a energiei prin intermediul forajelor la adancime, care, in functie de zona, pot avea sau nu suficienta apa pentru functionarea in parametri a pompei de caldura, sistem ce implica deasemenea costuri semnificative.

Prin contrast, folosirea aerul inconjurator ca sursa de caldura este mult mai simpla. Cu ajutorul unei unitati situate în exteriorul cladirii, caldura este extrasa din aerul exterior. Aceste unitati exterioare pot fi pozitionate discret în zonele nefolosite ale cladirii sau pe acoperis.
Un alt avantaj al acestor pompe de caldura este faptul ca toate componentele mecanice sunt în afara cladirii, orice zgomot in interiorul cladirii fiind exclus. Chiar si la exterior, pompa de caldura Zubadan este foarte silentioasa, avand un nivel de zgomot de numai 52 dB (A) masurati la o distanta de doar un metru.


Functionarea pompei de caldura ZUBADAN ECODANPompa de caldura Zubadan realizeaza aparent imposibilul. Cu o capacitate de doar un kilowatt de energie electrica consumata, generează de patru ori mai multa energie de incalzire, deoarece aproximativ 75% din necesarul de energie este preluat din mediul inconjurator, in care caldura este disponibila în cantitati nelimitate pe tot parcursul anului.
Exemplu practic pomapde caldura

Pentru a putea dezvolta teoria ce sta la baza pompei de caldura trebuie sa plecam de la ideea ca energia necesara incalzirii unui spatiu poate fi extrasa din mediul inconjurator prin preluarea caldurii de la sursele energetice regenerabile existente pe planeta (aerul, apa si solul).

Aceste energii vor fi denumite in continuare "surse reci" datorita temperaturilor scazute in comparatie cu agentul termic folosit la incalzire.

Conform Principiului al II lea al Termodinamicii "... caldura trece de la sine doar de la corpurile cu temperatura mai mare la corpurile cu temperatura mai mica"(Clausius); adica, fara cheltuiala de lucru mecanic este imposibil sa se treaca caldura de la un corp mai rece la un corp mai cald.
In concluzie, pentru a putea prelua caldura din aerul inconjurator (chiar si pe timpul iernii cand aceasta este perceputa de corpul uman ca si frig), avem nevoie de un gaz cu o temperatura scazuta (agent frigorific - freon) care sa poata extrage caldura unei "surse reci" (aerul inconjurator) si sa o cedeze unei "surse calde" (agentul termic folosit la incalzire - apa).

Agentul frigorific are avantajul unui punct de fierbere foarte scazut (sub 0 grade C), transformandu-se din stare lichida in stare gazoasa odata cu acumularea de energie si revenind la starea initiala (lichida) odata cu cedarea caldurii acumulate.

Asadar, putem spune ca pentru a defini functionarea unei pompe de caldura avem nevoie de urmatoarele elemente:

1. Aerul Inconjurator - "sursa rece"
2. Agentul frigorific (in cazul Pompei de Caldura Zubadan - freon R410A ecologic)
3. Agentul Termic - "sursa calda"

Nu trebuie sa uitam un element foarte important (cheltuiala - lucrul mecanic despre care vorbeam anterior), care in principiu poate fi considerat ca fiind - compresorul.

In continuare va prezentam o schita de principiu a functionarii ciclului frigorific in cazul pompei de caldura aer-apa:
Injectie rapida Mitsubishi Electric Zubadan Ecodan
Copyright @ Torn Hvac Solutions

Torn Hvac Solutions
TORN HVAC SOLUTIONS
Mitsubishi Electric Climatizare
blog torn hvac solutions
LiveZilla Live Chat Software